Βραδιά Ανατολίτικου τραγουδιού Σάββατο 7 Ιουλίου στο κτήμα ΚοροβίνηΒραδιά Ανατολίτικου τραγουδιού

Σάββατο 7 Ιουλίου στο κτήμα Κοροβίνη

 

 

Για ένατη συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθούνκαι φέτος, οι Συναντήσεις Μουσικής και Λογοτεχνίας στο κτήμα του πολυδιάστατου δημιουργού Θωμά Κοροβίνη στα Πλατανίδια. Το Σάββατο 7η Ιουλίου, ώρα 9:00 μ.μ. έως 12:00 νυχτερινή.

Μέχρι τώρα έγιναν τιμητικά αφιερώματα στην Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και τη Θεσσαλονίκη, τον Καβάφη, τον έρωτα στη λογοτεχνία, το ελληνικό λαϊκό τραγούδι, τους νεότερους Έλληνες ποιητές και τη διαφορετικότητα.

Τις εκδηλώσεις τις υποστηρίζουν με την ευγενή συμμετοχή και εθελοντική προσφορά πολλοί και σπουδαίοι συγγραφείς, μουσικοί, τραγουδιστές,  ηθοποιοί, σκηνοθέτες, ζωγράφοι, ερευνητές, επιστήμονες, κ.λ.π.

Φέτος αναπτύσσετε το θέμα "Ανατολίτικο τραγούδι" ή "Η Ανατολή στο ελληνικό τραγούδι".Η πάμπλουτη και ανεκτίμητη κληρονομιά της ελληνικής μουσικής, μέσα από μια πολυδαίδαλη διαδρομή, από τον 19ο αι. ως σήμερα, έχει να παρουσιάσει σε κάθε μορφή έκφρασής της: δημοτικό,  τραγούδι της Αμερικής,  ρεμπέτικο, λαϊκό, ελαφρό, έντεχνο κ.λ.π., πολλά και σπουδαία παραδείγματα τραγουδιού με θέματα αλλά και μουσικούς "τρόπους" που σχετίζονται με την καθ' ημάς Ανατολή. 

Έτσι λοιπόν, το Σάββατο, 7 Ιουλίου 2018, από τις 9:00 η ώρα το βράδυ, θα τιμηθεί αυτήη τόσο ενδιαφέρουσα διάσταση του τραγουδιού μας. Εισηγητές στο θέμα θα είναι οι:  η Μιράντα Τερζοπούλου, εθνομουσικολόγος, ο Νίκος Διονυσόπουλος, ερευνητής της ελληνικής μουσικής και επιμελητής μουσικών εκδόσεων, ο Ζάχος Παπαζαχαρίου, δρ ανθρωπολόγος, συγγραφέας, ο Κώστας Καλημέρης, κριτικός λογοτεχνίας, κοινωνιολόγος και ο Θωμάς Κοροβίνης, συγγραφέας, ερευνητής, τραγουδοποιός,. Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα έχει συναυλιακό χαρακτήρα καιθα λάβουν μέρος οι καλλιτέχνες: Βασίλης Βέτσος, Ανδρέας Κατσιγιάννης, Κώστας Κουτρουμπάκης, Σταύρος Κρομμύδας, Δέσποινα Παγιούλα, Δημήτρης Σφίγγος, Μαρία Φωτίου, Λάζαρος Χαριτίδης, το Μουσικό Σχήμα «Ανατολικά Ζητήματα» κ. α.

Το σχέδιο της αφίσας είναι από έργο του Δημήτρη Μοράρου και η μακέτα της αφίσας έγινε από τον Νικόλα Δημητριάδη.

Η εκδήλωση γίνεται με την συνεργασία στα οργανωτικά του Μουσείου Ελιάς και Λαδιού Πηλίουκαι είναι ελεύθερη η είδοδος για το κοινό.

 


Contact us
How to visit us
Contact details
 • Έδρα:
  Σταθμός Ανω Γατζέας, 38500 Βόλος,
  Τηλ. / Fax. 2423 022009
 • Υποκατάστημα:
  Αντωνοπούλου 195, 38221 Βόλος,
  Τηλ. / Fax. 24210 41499
 • Υποκατάστημα:
  Φιλοχόρου 8-10, 116 35 Αθήνα,
  Τηλ. / Fax. 210 7226710
 • e-mail :
  gatzea@gmail.com